Napkollektorok

Napkollektoros rendszerek üzembehelyezése


cégünk -Weishaupt- márkaszerviz

cégünk Bosch márkaszerviz


A használati melegvíz előállítás a napkollektoros rendszerek legkézenfekvőbb alkalmazási területe. Az egész évben állandó melegvíz-igény jól kombinálható a szolár rendszer által szolgáltatott energiával. A szolárrendszerek teljes mértékben képesek fedezni egy háztartás nyári használati melegvíz előállításához szükséges energiát. Az éves - használati melegvíz készítésre fordított - energiának akár 50-60%-a is megtakarítható.

 

hoterkep
Magyarország hőtérképe

 

Bosch LOGASOL SKS 4.0

Miért szolár?

 

A nap meleget, fényt és energiát sugároz a földre, biztosítva ezzel az élet lehetőségét. A napenergia a jövő energiaforrása, amit mind fűtésre, mind pedig használati melegvíz termelésre használhatunk. A szolár rendszerek alkalmasak ennek az ingyenes és kiapadhatatlan energiafolyamnak a hatékony megcsapolására, amivel Ön értékes tüzelőanyagot tud megtakarítani. Magyarországra sokkal több napenergia érkezik, mint azt első pillantásra gondolnánk: A napsütéses órák száma évente 1700-2200 között van, és már 1300 óra napsütés képes fedezni az éves használati melegvíz készítés teljesítményigényének nagyobbik felét. A 1175-1300 kWh/m2*év energia pedig megfelelően kialakított rendszer esetén hatékonyan  használható fel fűtéstámogatásra is.

 

 

 

Egy szép példa a Weishaupt gáz kondenzációs készülékkel, energiatárolóval és napkollektoros fűtésrásegítéssel megvalósított fűtési rendszerre: