Napelemek

Napelemes rendszerek forgalmazása, telepítése, karbantartása

 

Napelem tetőre szerelve

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már szinte mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik felismerik a megújuló energia hasznosításának előnyeit, meglévő és újépítésű ingatlanjaik energiaigényének ellátására megrendelik a napelemes rendszerek telepítését. Országszerte épülnek óriási napelemparkok, napelemes erőművek, s egyre több családi ház tetején láthatunk napelemeket.

Az emberek már döntöttek. Letették voksukat a megújuló energia, a környezetvédelem mellett, maguknak kívánják megtermelni az áramot, jó befektetésnek tartják a zöld energiát. Az állami támogatásnak köszönhetően most azok számára is elérhető a napelemes rendszer nyújtotta lehetőség, akik nem rendelkeznek a beruházáshoz szükséges megtakarítással.

Cégünk rendelkezik a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

Kiváló befektetés

A napelemek legfontosabb előnye, hogy a rendszer élettartama lényegesen hosszabb, mint a beruházás megtérülési ideje. A napelemek gyártói garanciája 25-30 év, és bár az inverterek élettartama ennél 10-15 évvel is rövidebb, még ennek a javítási költségével számolva is pozitívan áll a mérleg.

A napelemek garanciája a teljesítményre is vonatkozik, így használatuk első 25 évére legalább 80 %-ot ígérnek (tíz éven belül ez a szám még magasabb, 90%), de ezután sem kell drasztikus hozamcsökkenéssel számolnunk, a 80-as évek óta működő rendszerek példájából ismeretes, hogy sok esetben ennél huzamosabb időtartam alatt is rendkívül jó termelési mutatókat produkál a technológia.

Mutatók szerint átlagos körülmények között a kiépítés ára 7-12 éven belül megtérül, ezután, mint passzív hozam élvezheted előnyeit, tehát a havi kiadásaid lényeges csökkenésével spórolhat.

Napsütéses órák száma

Hazánk körülménye teljes mértékben megfelelőek a napenergia hasznosítására, hiszen évi 1900 feletti a napsütéses órák száma bármely területen, illetve a borult időben érkező szórt fény aránya is igen magas, ez pedig némileg alacsonyabb hatásfokkal ugyan, de szintén árammá alakítható.